27 Mart 2010 Cumartesi

KARS KETESİ


MALZEMELER:


Hamuru için:
1/2 kg. süt
1/2 paket tereyağ (eritilmiş olacak)
Aldığı kadar un
1/2 paket yaş maya
Biraz tuz
Üzeri için 1 yumurtanın sarısı


İçi için:

1/2 paket tereyağ
1 1/2 su bardağı un
1 su bardağı kırılmış ceviz
1/2 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri katıp yoğurun ve yarım saat kadar dinlendirin. Hamuru 10 parçaya bölün. 5 katını yufka gibi açın. Her katın arasına eritilmiş tereyağını sürün. En üst kat hariç. Daha sonra yufkayı 4 parmak genişliğinde olacak şekilde boydan boya parçalara kesin. Bu parçaları rulo yapın. Ardından merdaneyle bu ruloların üzerlerine bastırın ve unlamadan (merdaneye yapışabilir ancak unlama yapılmamalı) çok ince olmayacak şekilde açın. Diğer bir yandan içinin hazırlığı için bir tavada tereyağını erittikten sonra unu ekleyip helva yapar gibi kavurun, iyice kavurduktan sonra ceviz ve şekeri ilave edip karıştırın. Açmış olduğumuz hamurların içine bu unlu karışımı yayın, hamurun uçlarını pile yapar gibi birleştirin ve üzerinden bastırın. Yumurta sarısını da sürdükten sonra 180 derecelik fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet şeker olsun!

Hiç yorum yok: