
MALZEMELER:
Dış hamuru için;
6 adet yumurta
100 gr. margarin
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 kahve fincanı su
Aldığı kadar un
Tuz
İç pilavı için;
1 adet tavuk
500 gr. pirinç
150 gr. badem içi kabuklu olacak
200 gr. tavuk ciğeri
Tereyağ
Tarçın
Karabiber, tuz
HAMURUN YAPILIŞI:
Karıştırma kabına yumurtalar kırılır. Margarin, zeytinyağ, tuz ve su eklenip karıştırılır. Yavaş yavaş un ilave edilir. Kulak memesinden daha ser kıvamlı bir hamur elde edilir.
PİLAVIN YAPILIŞI:
Pilavın yapılacağı kap katı yağ ile iyice yağlanr. Dibine bademler güzelce dizilir. Hamur bir küçük bir büyük olmak üzere iki parçaya bölünür. Büyük beze oklava yardımıyla 1 cm. kalınlığında açılır. Yağlanan tencerenin içine bu hamur yayılır. Diğer tarafta tavuklar haşlanır. Kemiklerinden ayrılıp iri parçalar halinde dididklenir. Tavada kızartılır. Pirinç 20 dk. tuzlu suda bekletilir. Bademlerin kabukları soyulur. Ciğerler kuşbaşı doğranıp dağılmayacak şekilde sotelenir. Pirincin rengi değişmeden yağda kavrulur. İç pilav gibi pişirilir. 1' e 1,5 su ölçüsü kullanılır. Pirinçler kaynarken içerisine bademler eklenir. Pişmesine yakın ise ciğerler ilave edilir. Pilav demlenince üzerine tarçın ve karabiber serpilir. Hamurlu kabın içine bir kat tavuk bir kat pilav yerleştirilir. En üste de daha önceden ayrılmış olan küçük hamur bezesi açılarak kapak olarak kapatılır. Hamurun üzerine de yağ parçaları konur. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca servis tabağına ters çevrilerek sunulur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder