7 Nisan 2010 Çarşamba

YAZ AYLARI İÇİN NEFİS ATIŞTIRMALIK ERZİNCAN PİYAZI

Artık havalar ısınıyor. Sıcak havaları hissetmeye ramak kaldığı bu günlerde yaza fit girme telaşı da başlıyor. Yazın en bilindik karpuz-peynir ikilisine alternatif olarak, Erzincan piyazını tavsiye ediyorum. Hem pratik hazırlanışı hem de lezzetiyle yaz aylarının vazgeçilmezi olacak benim için. Tek başına sabah kahvaltılarında bile rahatlıkla tüketilebileceği gibi et yemeklerinin yanına da çok yakışan bir salata.

MALZEMELER:

2 adet salatalık
2 adet domates (kabukları soyulacak)
2 adet çarliston biber
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3-4 dal taze reyhan
100 gr. beyaz peynir
100 gr. erzincan tulumu
1 kahve fincanı halis zeytinyağ
Tuz-karabiber

YAPILIŞI:

Salatalıklar ve domatesler küp küp doğrandıktan sonra, maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Hepsi bir kabın içinde harmanlanır ve içerisine taze reyhan yaprakları kıyılarak katılır. Üzerine ufalanmış erzincan tulumu ve ufalanmış beyaz peynir de eklendikten sonra zeytinyağ dökülerek servis tabaklarına alınır. Lezzeti nefis. Mutlaka denenmeli...


Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: