![]() |
Mayıs ayının en lezzetli tatlısı: Çilekli mus |
Çilekle mutfakta neler yapılmaz ki? Çilekli milkshake, çilekli yoğurt, çilekli pasta, çilekli dondurma, çilekli puding, çilekli mus... Ve daha sayamadığım nice çilekli tatlılar... Ben bu listeden yapımı eğlenceli ve kolay olan çilekli musu yapmayı tercih ettim. Daha öncesinde çikolatalı mus konusunda deneyimli olduğum için çilekli mus beni zorlamadı açıkçası. Mus yapımının ana kuralı kar beyazı haline getirilmiş yumurta beyazı ve iyice çırpılarak kabartılmış taze krema. Tatlının dokusundaki o göz göz süngerimsi durumu yakalamak çok önemli. Ardından musun neli olacağına karar vermek yeterli... Hem basit hem lezzetli... Şimdi tarifine geçelim;
Malzemeler:
400 gr. çilek
100 gr. şeker
1 kutu taze krema
2 yumurta beyazı
1 tane limon
Yapılışı:
Çilekler bir güzel yıkanıyor. Ardından yapraklarından ayıklanıp bir kabın içine dilimleniyor. Toz şeker ve limon suyuyla birlikte robotta parçalanıyor. Başka bir kabın içinde taze krema 2 katına çıkarak yoğunlaşıncaya kadar iyice çırpılıyor ve azar azar çilek karışımının içine ekleniyor. Yine başka bir kabın içinde de yumurta akları bembeyaz olana kadar çırpılıyor ve krema-çilek karışımının içine yavaşça yedirilerek katılıyor. İşte bu kadar!! Hazır hale gelmiş olan mus daha önceden buzdolabında soğutulmuş kapların içine eşit oranda paylaştırılıyor. Dilenirse üzeri çilek dilimleriyle de süslenebilir. Musun kıvamı açısından buzdolabında 1 gün bekletmekte fayda var. Afiyet olsun...
2 yorum:
ellerıne sağlık nefıs gorunuyor tam zamanı ,çilek mevsımı ,bakalım ben ne zaman cıleklı bır tarıf paylaşacagım:)
Afiyet olsun Zeymuran...
Yorum Gönder