17 Ekim 2012 Çarşamba

Damla Çikolatalı Kurabiyeler

Klasik bir kurabiye tarifi... Kahvenin, çayın yanına ağızda dağılan damla çikolatalı kurabiyeler... Çay saatlerinde, tadından ziyade görüntüsüyle sükse yapacak bu kurabiyeleri çocukların da çok seveceği garanti. Damla çikolataları üzerine tek tek yerleştirmenin dışında çok fazla zorlamayan yapımıyla kurabiye kavanozunda yerini alabilecek bir tarif...

Malzemeler:
3,5 su bardağı un
125 gr. tereyağ (oda ısısında)
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı:
Un ve tereyağ parmak uçlarıyla yoğrularak homojen bir kıvam elde edilir. Bu karışıma pudra şekeri ve ardından sırasıyla yumurta, vanilya ve kabartma tozu da eklendikten sonra yoğurma işlemi başlar. Mümkün mertebe yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde etmek gerekiyor. Yoksa tıkız ve sert bir kurabiye olur. Normalinden yumuşak gelse bile un ekleyerek yoğunlaştırmayın. İçerisinde tereyağ bulunduğu için buzdolabında 10-15 dakika dinlenmesi hamurun toparlanmasını ve daha bir katılaşmasını sağlayacaktır. Bu arada fırını önceden 180 dereceye ayarlamakta fayda var. 
Buzdolabından çıkmış kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlaklar yapılır ve yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizilir. Sıra süslemede... Damla çikolatalar, hamurların yüzeyine  istenildiği miktarda tek tek yerleştirilir. Son olarak tüm hamurlar, parmak uçlarıyla biraz bastırılır. Kurabiye hamurlarının fırında geçireceği süre 15 dakika. Daha fazla kalırlarsa gevrekleşirler ve istenilen kıvamda olmazlar. Fırından çıkınca pişmemiş gibi görünseler de dert değil, soğurken katılaşacaklar, merak etmeyin! Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: