11 Ekim 2008 Cumartesi

ETLİ TORTELLINI

Şu hazır yemekler insanın hayatını kurtarıyor resmen. Ani bir misafir mi geldi? Aileniz tarafından ani bir baskına mı uğradınız? Aman tanrım şimdi ne yemek yapacağım derdine düştüğünüz an en büyük kurtarıcı işte bu hazır yemekler. Hazır yemek sektörüne buradan teşekkürler ((: Neyse laf çok uzadı sanki, en iyisi hemen şu resimde gördüğünüz lezzetli mi lezzetli, kolay mı kolay etli tortellini tarifini vereyim.

MALZEMELER:
1 paket etli tortellini
1 paket taze krema
4 çorba kaşığı pesto sos (hani Barilla'nın şu fesleğenli cevizli olanından)
Üzerine süs için 4-5 adet cherry (kiraz) domates ve birkaç tane taze fesleğen yaprağı
Bolca karabiber
1 adet makarna tenceresi
1 adet sos tenceresi

YAPILIŞI:
Bir tencerede suyu kaynatıyorsunuz tıpkı makarna haşlayacakmış gibi. Su kaynadıktan sonra içine tortellini'leri atıyorsunuz ve yumuşayana kadar pişiriyorsunuz (10-15dk.). Ateş hep harlı olacak, sakın ocağın altını kısmayın. Bu arada taze kremayla fesleğenli sosu karıştırın ve bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ama sakın kaynamasına izin vermeyin yoksa kremanız kesilir. Bu arada tortellini'ler hazır olmuştur, hemen süzün ve makarna tenceresine geri koyun, üzerine de pesto soslu kremanızı dökün ve yavaşça karıştırın. İşte bu kadar! Sonra da tabaklara servis yapın, bolca karabiber dökün, çok lezzetli oluyor.Süsleme işini de geçiştirmeyin derim; bir adet cherry domatesi ortadan ikiye kesin, tortellini'nin üzerine yerleştirin, iki yanına da taze fesleğen yaprağı yerleştirin. Haydi afiyet şeker olsun (:
Hadi ama üşenmeyin, bu akşam şu tarifi bir deneyin. Eğer evde etli tortellini'niz yoksa alışveriş listenize hemen 1 paket ekleyin hatta yedekli olsun (bozulmaz korkmayın, deep freez'de aylarca kalabiliyor!) iki tane ekleyiverin!! (:





Hiç yorum yok: