3 Ekim 2008 Cuma

HAYDİ MUTFAĞA...

Fotoğrafı pek renkli ve ışıklı olmasa da hem çok kolay hem çok lezzetli bir tavuk yemeği.





ÇITIR TAVUK

MALZEMELER: (4 KİŞİLİK)
Geniş ve yayvan bir kase
4 adet tavuk budu
1 paket taze krema
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı soya sosu (sulandırılmış kullanılırsa daha iyi olur)
1 çay kaşığı acı sos
3-4 diş sarmısak
Karabiber ve tuz
Ufalanmış mısır gevreği

YAPILIŞI:
Geniş ve yayvan kasenini içine krema boşaltılır. İçine hardal, sarmısaklar, acı sos, soya sosu, karabiber ve tuz konur, iyice karıştırılır. Butlar bu karışımın içinde buzdolabında yaklaşık 1 saat marine edilir. Bu arada fırın 180 dereceye ayarlanır ve fırın tepsisi tereyağıyla iyice yağlanır. Marine edilmiş tavuk butları önce ufalanmış mıır gevreğine bulanır ardından yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 45 dakika pişirilir. Afiyet şeker olsun....

Hiç yorum yok: