25 Ağustos 2012 Cumartesi

Blueberry Cupcake

Mavi Yemiş, Likapa gibi isimlerle de bilinen Yaban Mersini, (Blueberry) ılıman iklim kuşağında yetişen ve üzüm grubunda yer alan bir meyve. Kan şekerini düşürücü özelliğinin yanı sıra aynı zamanda içerdiği bol C vitaminiyle antioksidan etkisiyle bağışıklık sistemi için çok faydalı. Tek başına yendiğinde ekşimtrak ve mayhoş bir tadı var. Ne zamanki şekerle bütünleşiyor ve pişme sürecine giriyor işte o zaman muhteşem bir lezzete sahip oluveriyor sanki sihirli gibi. Sütlü tatlılarda, pastalarda, dondurulmuş yoğurt yapımında kullanılabileceği gibi keke de çok yakışıyor yaban mersini. Bugünkü tarifin başrol oyuncusu da ta kendisi! Nam-ı diğer "Blueberry".


Kekin yapımı çok kolay ve pratik. Aslında daha önce yapmış olduğum çikolata soslu kakaolu kek tarifinin aynısından faydalandım. Buradaki fark kekin üzerindeki krema yani mutfak jargonunda "Butter Cream" dediklerinden. Ben açıkçası cup cake üzeri topping'in nasıl yapıldığını bilmiyordum. Dolayısıyla kısa bir araştırmadan sonra basit bir tarif buldum.

"Butter Cream" İçin Malzemeler:


1 bardak (1 cup) oda ısısında tereyağ

1 bardak (1 cup) pudra şekeri

Yapılışı:

Malzemelerin hepsi bu kadar. Yapım süresi ise çok kısa. Tereyağı, bir çırpma makinesinde yumuşayıp krema halini alıncaya kadar çırpılıyor. Ardından azar azar, çok yavaşça (üstümüzün başımızın pudra şeker olmasını istemiyorsak) pudra şekeri ilave edilerek çırpma işlemine devam ediliyor. Her iki malzeme de iyice homojen olmalı. İşte, "Butter Cream" hazır!!! Eğer daha farklı aromalar yakalamak istenirse bu malzemelerin içine yarım bardak kakao tozu ya da 1-2 çay kaşığı limon rendesi veya 1-2 damla vanilya aroması eklenebilir. Krema hazır olduğuna göre geriye fırından çıkmış ve iyice soğumuş (sıcak kekin üzerinde krema, anında erir, akar) keklerin üzerini özgürce süslemek kalıyor. Afiyet olsun! 

Not 1: Eğer evde pudra şekeri yoksa üzülmeyin derim zira çok basit bir pudra şekeri tarifi keşfettim. 1 bardak toz şeker ile 1 bardak mısır nişastasını güçlü ve keskin bıçaklı bir robotta 25-30 saniye kadar karıştırıyorsunuz. İşte, pudra şekeri de hazır!

Hiç yorum yok: