"Butter Cream" İçin Malzemeler:
1 bardak (1 cup) oda ısısında tereyağ
1 bardak (1 cup) pudra şekeri
Yapılışı:
Malzemelerin hepsi bu kadar. Yapım süresi ise çok kısa. Tereyağı, bir çırpma makinesinde yumuşayıp krema halini alıncaya kadar çırpılıyor. Ardından azar azar, çok yavaşça (üstümüzün başımızın pudra şeker olmasını istemiyorsak) pudra şekeri ilave edilerek çırpma işlemine devam ediliyor. Her iki malzeme de iyice homojen olmalı. İşte, "Butter Cream" hazır!!! Eğer daha farklı aromalar yakalamak istenirse bu malzemelerin içine yarım bardak kakao tozu ya da 1-2 çay kaşığı limon rendesi veya 1-2 damla vanilya aroması eklenebilir. Krema hazır olduğuna göre geriye fırından çıkmış ve iyice soğumuş (sıcak kekin üzerinde krema, anında erir, akar) keklerin üzerini özgürce süslemek kalıyor. Afiyet olsun!
Not 1: Eğer evde pudra şekeri yoksa üzülmeyin derim zira çok basit bir pudra şekeri tarifi keşfettim. 1 bardak toz şeker ile 1 bardak mısır nişastasını güçlü ve keskin bıçaklı bir robotta 25-30 saniye kadar karıştırıyorsunuz. İşte, pudra şekeri de hazır!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder